Την ξεχωριστή εικονογράφηση του “Η συνάντηση των 5+2” ανέλαβε η Λιάνα Δενεζάκη.

Η Λιάνα Δενεζάκη είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Έχει γράψει 18 βιβλία για παιδιά κι ένα μυθιστόρημα για ενήλικες. Το βιβλίο της «Ο Μπαρτόλο με τα κόκκινα γυαλιά», εκδ. Κόκκινη Κλωστή Δεμένη αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στα αραβικά. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 200 βιβλία για λογαριασμό πολλών εκδοτικών οίκων, ενώ έχει συμμετάσχει στη δημιουργία εκπαιδευτικών, διαδραστικών εφαρμογών που έχουν μεταφραστεί σε οκτώ γλώσσες.

Το 2009 τιμήθηκε με τον Έπαινο Προσχολικής και Πρώτης Σχολικής Ηλικίας του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου «Πηνελόπη Μαξίμου» για το βιβλίο της Ένας Γενναίος Σκύλος, εκδ. Λιβάνη, ενώ το 2010 με το Βραβείο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Μέσης Σχολικής Ηλικίας «Φανής Αποστολίδου» για το βιβλίο Μαρδούκ!. εκδ. Λιβάνη. Με αφορμή το βιβλίο της Μαρδούκ!, έγινε εισήγηση στο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Προσδιορίζοντας την Ελληνική Παιδική-Νεανική Λογοτεχνία – Ζητήματα ιστορίας και κριτικής» με τίτλο: «Γνωστική Απο-οικειοποίηση και Παιδική Λογοτεχνία στην περίπτωση του διηγήματος της Λιάνας Δενεζάκη με τίτλο Μαρδούκ!». Το Συνέδριο έγινε υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας. Επίσης, το ίδιο βιβλίο συμμετείχε το 2011 και το 2015 στις Βιβλιοδρομίες των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα που τελούνται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ανήκει στη συντακτική ομάδα του «Μαγικού Κόσμου», που το 2013 βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Το 2015 επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο Διακρατικό-Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα 100 mirrors, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Erasmus+ με στόχο την ενίσχυση, μεταξύ άλλων, των εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών προσεγγίσεων όσον αφορά την προώθηση των σπουδαστών στην απασχόληση. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 5 Ευρωπαϊκών χωρών (Ισπανία, Μεγ. Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία και Ελλάδα μέσω του προγράμματος Διά βίου Μάθηση). Εταίροι στο πρόγραμμα ήταν η ΕΔΡΑ (Ελλάδα), Πανεπιστήμιο Σαραγόζα, Indico, Omega (Ισπανία), La maision de l’Ιntiative scop (Γαλλία), CRE8TE (Σκωτία) και BD Center (Πολωνία). Είχε την τιμή να παρουσιάσει το σύνολο του έργου της στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα.

Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς κι έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε συνεργασία με τον σύντροφό της Μάνο Κρόκο, συγγραφέα με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών διαδραστικών εφαρμογών και προγραμματιστή έχουν δημιουργήσει τον εκδοτικό οίκο Κίτρινο Πατίνι www.kitrinopatini.gr και τη, επιτυχημένη σειρά καρτών δημιουργικής αφήγησης για παιδιά «Παραμυθοκάρτες», (επιστημονική θεμελίωση: Δρ. Ζωή Κρόκου). Στόχος τους να προτρέψουν τα παιδιά να γίνουν τα ίδια δημιουργοί του δικού τους φανταστικού κόσμου.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζωο…φιλώντας, μαθήματα άδολης αγάπης». 

Κάθε χρόνο επισκέπτεται πολλά σχολεία, βιβλιοθήκες, δήμους και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να συντονίσει εργαστήρια μυθοπλασίας και εικονογράφησης με στόχο την προώθηση της μυθοπλασίας.  Σκοπός της να ανακαλύψουν τα παιδιά τη χαρά τη δημιουργίας, της φαντασίας και της ανάγνωσης, οξύνοντας παράλληλα την ικανότητα της ενσυναίσθησης. 

Αντώνης Σέργης Η συνάντηση των 5+2