Ο Αντώνης Σέργης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κύπρου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μαθηματική Παιδεία στο University of Bristol, UK. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση.

Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών και εφηβικών μυθιστορημάτων και συμμετέχει ενεργά σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής και σε δράσεις προώθησης της φιλαναγνωσίας στα σχολεία.

Το πρώτο του βιβλίο “Η πυξίδα δε δείχνει πάντα τον Βορρά” (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2017) έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο του ΚΣΠΝΒ στην κατηγορία “Πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας 2016”, το Βραβείο Αναγνώστη 2018 στην κατηγορία “Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων”, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα επικρατέστερα έργα στην κατηγορία “Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους” των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας Κύπρου και έχει συμπεριληφθεί στη Βραχεία Λίστα των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων της Ελλάδας.

Το δεύτερο βιβλίο του έχει τίτλο “Η συνάντηση των 5+2” (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2019).

Το τρίτο βιβλίο του κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Ψυχογιός (2021) κι έχει τίτλο: Πάμπλο. Ένας καμβάς αναμνήσεις.

Το ανέκδοτο παιδικό μυθιστόρημά του με τίτλο “Ένα όνειρο δεν είναι αρκετό” έχει αποσπάσει το β΄βραβείο στον διαγωνισμό του ΚΣΠΝΒ στην κατηγορία “Παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα” (2018).