Ο Αντώνης Σέργης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1981. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κύπρου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μαθηματική Παιδεία στο University of Bristol, UK. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση.

Ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών και εφηβικών μυθιστορημάτων και συμμετέχει ενεργά σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής και σε δράσεις προώθησης της φιλαναγνωσίας στα σχολεία.

Κυκλοφορούν τα βιβλία του:

“Η πυξίδα δε δείχνει πάντα τον Βορρά” (Ψυχογιός, 2017): Βραβείο ΚΣΠΝΒ στην κατηγορία “Πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας 2016”, Βραβείο Αναγνώστη 2018 στην κατηγορία “Λογοτεχνικό Βιβλίο Γνώσεων”, Βραχεία λίστα στην κατηγορία “Λογοτεχνία για μεγάλα παιδιά και εφήβους” των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας Κύπρου και Βραχεία Λίστα των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων της Ελλάδας.

“Η συνάντηση των 5+2” (Ψυχογιός, 2019).

“Πάμπλο. Ένας καμβάς αναμνήσεις.” (Ψυχογιός, 2021): Βραχεία λίστα βραβείων ‘ΧΑΡΤΗ’.

“Το γαλάζιο που μας ενώνει” (Ψυχογιός, 2022).

-“Το μήλο του Στιβ” (Ψυχογιός, 2023).

Άλλα έργα/εκδόσεις:

“Κλίμακα” :Ποίημα που έχει συμπεριληφθεί στη συλλογική έκδοση για τον Αριστοτέλη, του διαγωνισμού ποίησης και δοκιμίου της ΕΛΒΕ (2016).

“Ένα όνειρο δεν είναι αρκετό” (Β’ βραβείο στον διαγωνισμό του ΚΣΠΝΒ στην κατηγορία “Παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα” (2018).

“Μιλούμενες σιωπές” : Α’ βραβείο στον Στ’ Λογοτεχνικό διαγωνισμό του Πετρίδειου Ιδρύματος στην κατηγορία ‘Θεατρικό έργο’ (2020).